Nieuwe cao Ziekenhuizen beschikbaar

21 september 2017 – De cao Ziekenhuizen 2017 – 2019 is nu beschikbaar. In totaal gaan ziekenhuismedewerkers er de komende jaren ruim 4 procent op vooruit.

Afgelopen mei bereikten de cao-partijen een principeakkoord voor een nieuwe cao met een looptijd van 1 januari 2017 tot 1 april 2019. In juli volgde een definitief akkoord.

Salarissen
De lonen worden met terugwerkende kracht per 1 juli 2017 verhoogd met 1,75 procent. Een jaar later komt daar nog eens 2 procent bij. Het vakantiegeld wordt een veertiende maand en gaat daarmee ook omhoog. Daarnaast ontvangen medewerkers zowel dit jaar als volgend jaar een eenmalige uitkering van 200 euro en begin 2019 nog eens 125 euro.

Andere onderwerpen waarover in de nieuwe cao afspraken zijn gemaakt zijn een generatiebeleid dat per 1 januari a.s. ingaat en de mogelijkheden voor het verlenen van mantelzorg, een taak die binnen de zorg vaker voorkomt dan in andere sectoren.

U kunt de nieuwe cao hier downloaden. Het betreft een nog ‘kale’ versie. Er volgt nog een opgemaakte versie waarmee u op een overzichtelijke manier alle afzonderlijke hoofdstukken kunt raadplegen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris