Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Onderhandelingen CAO Kinderopvang gestart

26 september 2022 – Vorige week zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de kinderopvang gestart met de presentatie van de inzetbrieven van de werkgevers en de bonden.

Zowel de bonden als de werkgevers willen dat de kinderopvang een aantrekkelijke sector blijft voor huidige en nieuwe medewerkers en zien de cao hiervoor als een belangrijk instrument.

Passende loonsverhoging
In hun inzet laten de werkgevers weten ruimte te hebben voor betere arbeidsvoorwaarden en deze zo veel mogelijk te willen gebruiken voor een passende loonstijging en het ondersteunen van de koopkracht. FNV maakt de inzet voor de salarissen concreet met een structurele loonsverhoging ter compensatie van de inflatie plus 100 euro bruto per maand. Ook pleit de bonden voor een minimumloon van tenminste 14 euro per uur.

Looptijd
Waar de werkgevers pleiten voor een looptijd van twee jaar om zo voor een langere periode rust en duidelijkheid te creëren, gaan de bonden liever voor een looptijd van een jaar om de druk er op te houden. “Een langere looptijd is bespreekbaar, maar heeft gevolgen voor de af te spreken inkomensverbetering”, schrijft FNV.

Uitwerken eerder gemaakte afspraken
De werkgevers steken verder vooral in op het uitwerken van afspraken en plannen in het vorige cao-akkoord en de looptijd van de cao daarvoor benutten.

Reiskosten en werk-privébalans
Andere onderwerpen die de bonden in de inzet hebben opgenomen zijn een hogere reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer op basis van de maximaal onbelaste vergoeding. Ook willen ze dat deze gedurende de cao wordt aangepast als er een hoger fiscaal maximumbedrag gaat gelden. Daarnaast wordt de werk-privébalans als belangrijk onderwerp genoemd met onder andere meer vakantie- en verlofdagen.

Op 3 oktober, 31 oktober en 4 december praten de onderhandelaars verder.

Bekijk hieronder de inzetbrieven.
Inzetbrief Brancheorganisatie Kinderopvang (BK)
Inzetbrief FNV
Inzet CNV

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50557 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris