Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO Kinderopvang worden hervat

19 januari 2023 – Komende maandag worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao kinderopvang hervat, nadat de gesprekken vorig jaar november vastliepen op het eindbod van de werkgevers.

De werkgevers kwamen met een bod van een gemiddelde loonsverhoging van 10,15 procent in twee jaar waarmee medewerkers flink inleveren op koopkracht. Een deel van de loonsverhoging bestaat uit een nominaal bedrag van 100 euro. Daar profiteren vooral medewerkers in de lagere schalen van. Om de koopkracht enigszins op peil te houden is volgens FNV een salarisverhoging van minimaal 12,9 procent in 1 jaar nodig. Volgens de werkgevers is die ruimte er niet.

De werkgevers lieten in een toelichting op het eindbod weten dat de werkgevers de balans tussen drie pijlers moeten bewaken: het belang van de medewerkers, de toegankelijkheid en betaalbaarheid van de kinderopvang voor ouders en de gezonde en toekomstbestendige bedrijfsvoering van de kinderopvangorganisaties. Volgens de werkgevers wordt met dit eindbod de balans bewaakt, krijgen medewerkers een bovengemiddelde loonstijging met doorgroeiperspectief, hoeven de uurtarieven niet nog extra omhoog en komt de financiële bedrijfsvoering van de organisaties niet extra onder druk te staan.

Met een herstart van de onderhandelingen hopen de bonden harde acties zoals stakingen te voorkomen. FNV-bestuurder Deddy Dorenbos verwijst daarbij naar de grote loyaliteit van medewerkers in de kinderopvang. “Staken is het laatste wat onze leden willen, ze zijn ontzettend loyaal. Omdat juist ouders en kinderen de dupe zijn van een staking”, aldus Dorenbos.

Bekijk hier het volledige eindbod van de werkgevers van afgelopen november.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris