Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Onderhandelingen CAO Ziekenhuizen gestart

21 maart 2019 – Afgelopen dinsdag zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao ziekenhuizen officieel gestart. Er is onder andere gesproken over de tekorten in specifieke functies, investeren in opleiden, duurzame inzetbaarheid en terugdringen van de werkdruk. Dat melden werkgever en bonden.

Generatieregeling
Brancheorganisatie NVZ laat weten dat 36 procent van de instellingen een actieve generatieregeling heeft. Daarmee zijn de instellingen goed op weg met de afspraken in de huidige cao om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en ruimte te bieden aan jongere medewerkers, maar als het aan vakbond FBZ ligt wordt er nog een tandje bijgezet. Dit onderwerp staat dan ook tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao weer op de agenda.

Vergoeding coassistenten
Volgens FBZ maken coassistenten werkweken van circa 50 uur zonder vergoeding en vaak ook zonder reiskostenvergoeding. In de cao UMC 2018 – 2020 is afgesproken dat coassistenten vanaf 1 januari 2019 naast hun huidige vergoedingen, nog eens 100 euro bruto per maand krijgen tijdens hun coschappen. Voor FBZ reden om ook voor de ziekenhuizen deze stap te zetten.

Op 1 april praten de onderhandelaars verder. Als agendapunten noemt FNV:

  • Meer rust en regelmaat, betere balans werk en privé
  • Betalen voor verrichte flexibele arbeid
  • Zorgen voor optimale inzetbaarheid

In de daaropvolgende gesprekken wordt ook nog gesproken over generatiebeleid en duurzame inzetbaarheid, opleiden en ontwikkelen, salaris en de overige voorstellen.

Zie hier de voorstellen van de NVZ en vakbonden:
Inzet NVZ
Inzet FBZ
Inzet FNV
Inzet CNV
Inzet NU91

Door: Redactie Ambtenarensalaris