Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Oproep aan minister: coronabonus ook voor apotheekmedewerkers

14 september 2020 – Werkgevers en bonden roepen minister De Jonge op de coronabonus ook toe te kennen aan apotheekmedewerkers. Op dit moment is er nog veel onduidelijkheid over wie voor de bonus in aanmerking komt.

Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Deze maand komt de minister met meer duidelijkheid over de uit te keren zorgbonus. Het gaat om een netto bonus van 1.000 euro dit jaar en nog eens 500 euro in 2021.

Bonden en werkgevers betrokken bij de cao apotheken zijn van mening dat de bonus ook zou moeten gelden voor apotheekmedewerkers. Als zorgmedewerkers in de frontlinie hadden apotheekmedewerkers te maken met zorgen om hun gezondheid vanwege het onbeschermd zorg verlenen in een omgeving waarin veel zieke mensen komen. Bnden en werkgevers wijzen daarbij op de schaarste aan mondkapjes en andere beschermingsmiddelen. Ook hadden ze te maken met agressieve patiƫnten die uit angst voor tekorten hamsterden. Mensen gingen bovendien minder naar de huisarts en meer naar de apotheek vanwege de laagdrempelige zorg. Tot slot hadden apotheekmedewerkers te maken met extra zorgtaken door het Masker 19 initiatief om huiselijk geweld tegen te gaan.

CAO-problemen
Naast de oproep voor de coronabonus voor apotheekmedewerkers, wijzen bonden en werkgevers de minister nogmaals op het feit dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao apotheken al ruim een jaar stilliggen omdat de zogenaamde OVA gelden niet beschikbaar komen. De cao apotheken 2017 – 2019 is sinds mei 2019 verlopen. Zorgverzekeraars zouden zulke scherpe tarieven hanteren dat er geen ruimte is voor een fatsoenlijke en marktconforme structurele loonsverhoging.

Door: Redactie Ambtenarensalaris