Overleg gehandicaptenzorg ligt stil

1 maart 2018 – Het overleg tussen vakbonden en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) ligt stil. Aanleiding is onenigheid over de onregelmatigheidstoeslag (ort). Dat meldt FNV.

Blijf nu op de hoogte

43117 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Volgens FNV wil de VGN al twee maanden niet meer met de vakbonden praten. De VGN wil de ort-regeling veranderen, maar uit onderzoek door werknemers en werkgevers blijkt volgens FNV dat werknemers tevreden zijn over de huidige ort-regeling en deze niet willen veranderen.

Toch wil VGN experimenteren met het wijzigen van de ort. Aanpassing van de regeling maakt het werken in de gehandicaptenzorg minder aantrekkelijk, redeneren de bonden. De ort vormt nu eenmaal een belangrijk onderdeel van het inkomen.

De bonden willen zo snel mogelijk verder praten over oplossingen voor de problemen in de gehandicaptenzorg. Doordat het overleg stil ligt, komt ook het gesprek over groeiende werkdruk, toenemend personeelstekort en duurzame inzetbaarheid niet van de grond en ligt de uitwerking van cao-afspraken stil. De bonden blijven dan ook aandringen op contact.

Door: Redactie Ambtenarensalaris