Als eerste op de hoogte

48506 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

PFZW verhoogt pensioenen met 6 procent

7 november 2022 – Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verhoogt de pensioenen per 1 januari 2023 met 6 procent. Tegelijkertijd blijft de pensioenpremie komend jaar gelijk. Dat heeft het pensioenfonds zojuist bekend gemaakt.

Afgelopen maand gingen de pensioenen in zorg en welzijn al met 2,7 procent omhoog. Met de nieuwe verhoging zien gepensioneerden hun uitkering vanaf januari nog eens met 6 procent omhoog gaan. Ook van iedereen die nog niet met pensioen is, verhoogt PFZW het opgebouwde pensioen met 6 procent.

Evenwichtige belangenafweging
Bij de bepaling van de verhoging spreekt PFZW van ‘evenwichtige belangenafweging’ voor jong en oud. Het fonds PFZW spreekt daarbij van voorzichtigheid. “Daarbij kijken we niet alleen naar vandaag, maar jaren vooruit. Alle reserves nu in één keer aanspreken, is dan niet verstandig. Ook willen we de kans zo klein mogelijk houden dat we de pensioenen de komende jaren moeten verlagen. Daarom zijn we nu voorzichtig, zeker omdat de economische verwachtingen erg onzeker zijn”, schrijft PFZW bestuursvoorzitter Joanne Kellermann.

Als andere reden voor voorzichtigheid noemt Kellermann de grotere kans om de pensioenen de komende jaren opnieuw te kunnen verhogen. Ook de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel haalt Kellermann aan. “Om die overstap voor iedereen goed te kunnen regelen, helpt het als we wat reserves achter de hand houden.” 

Waar de pensioenpremie de afgelopen twee jaar omhoog moest, is dat voor 2023 niet nodig. Het fonds is dan ook blij dat ze de premie komend jaar op 25,8 procent kan houden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48506 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris