Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Positie PFZW flink verbeterd, maar pensioenverhoging nog onduidelijk

19 oktober 2023 – De financiële positie van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is het afgelopen kwartaal flink verbeterd. Dankzij de hogere rente steeg de dekkingsgraad van 111,9 naar 117,8 procent. Of dit betekent dat PFZW de pensioenen komend jaar verhoogt is nog niet duidelijk en maakt het fonds half november bekend.

De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de zogenaamde beleidsdekkingsgraad, kwam eind september uit op 112,1 procent. Een stijging van 0,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat is voldoende om een pensioenverhoging door te mogen voeren.

Besluit PFZW voor komend jaar een pensioenverhoging door te voeren, dan zal deze beperkt zijn. PFZW hanteert voor de indexering 30 september als peildatum. Volgens het CBS zakte de inflatie in september naar 0,2 procent. Op basis daarvan lijkt de maximale verhoging dan ook slechts 0,2 procent, tenzij PFZW voor een iets grotere verhoging. Of en hoeveel PFZW de pensioenen in 2024 verhoogt, wordt volgende maand duidelijk. Daarbij zal PFZW ook andere belangen laten meewegen zoals de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel in 2027.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris