Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Tot 6,5 procent erbij in nieuwe CAO Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT)

10 maart 2022 – Werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met FNV, CNV en NU’91 voor een nieuwe cao voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (vvt). Na lang onderhandelen doen de werkgevers een serieus loonbod dat kan oplopen tot 6,5 procent. Vooral de medewerkers in de lagere schalen gaan hiermee een mooie stap vooruit.

Wensen specialisten ouderengeneeskunde onvoldoende gerealiseerd
De LAD/FBZ gaat nog niet akkoord, omdat zij de realisatie van de wensen van vooral specialisten ouderengeneeskunde onvoldoende vinden. Het LAD/FBZ bestuur gaat daarom eerst in beraad.

Salarisverhogingen
Per 1 maart 2022 gaan de lonen met 2 procent omhoog met een minimum van 65 euro per maand. Door dit bodembedrag loopt de verhoging voor de laagste salarisschaal op tot 3,5 procent. Het minimumbedrag van 65 euro is gunstig voor de schalen FWG 15 tot 20. Medewerkers in de schalen FWG 25 tot en met 65 krijgen nog 1,25 procent bovenop de 2 procent. Per 1 maart 2023 krijgt iedereen er nog 3 procent bij.

Harmonisatie reiskostenvergoeding
Door harmonisatie van bijna alle regelingen die tussen de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg verschilden, verbetert ook de reiskostenvergoeding. De eigen bijdrage op de reiskosten woon- werkverkeer verdwijnt en de vergoeding wordt 9 cent per kilometer. Voor werkverkeer gaat de vergoeding voor de eerste 10 kilometer van 15 naar 19 cent. Boven de 10 kilometer blijft de vergoeding 27 cent netto.

Vermindering werkdruk en verbeterde roosters
Verder zijn er afspraken gemaakt over vermindering van de werkdruk en het verbeteren van roosters. Zo wordt het rooster tenminste 28 dagen van tevoren vastgesteld en bekend gemaakt. Het rooster kan binnen die 28 dagen alleen gewijzigd worden met toestemming van de werknemer. Ook kunnen medewerkers in een periode van een week (maandag tot en met zondag) maximaal vijf dagen worden ingeroosterd, tenzij de medewerker instemt met meer dagen. Door de nieuwe afspraken krijgen werknemers meer zeggenschap en zekerheid over werktijden en een betere werk-privébalans.

Het gaat om een tweejarige cao, van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat CAO VVT 2022 – 2023

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris