Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Ultimatum voor nieuwe CAO Jeugdzorg

17 oktober 2023 – Na het te lage eindbod van de werkgevers in de jeugdzorg voor een nieuwe cao, hebben de bonden een ultimatum gestuurd aan Jeugdzorg Nederland. Gaan de werkgevers niet voor 1 november in op de eisen van de bonden, dan volgt op 20 november een massaprotest, waarschuwen FNV, CNV en FBZ.

Jeugdzorg Nederland biedt voor komend jaar een loonsverhoging van 6,7 procent en 3,5 procent voor 2025 plus de invoering van automatische prijscompensatie met een maximum van 2 procent van april tot december 2025. Dit jaar kregen medewerkers er alleen in januari 3 procent bij. Door de hoge inflatie hebben ze flink ingeleverd op koopkracht. De bonden willen hiervoor compensatie door een loonsverhoging van 10 procent in 2024 en 5 procent in 2025. De bonden zijn bereid over de automatische prijscompensatie van maximaal 2 procent te praten als er ook afspraken komen over werkdrukvermindering.

Niet concurrerend
De bonden vinden het onbegrijpelijk dat nu de sector al zo uitgehold is door falend beleid en bezuinigingen, de werkgever opnieuw op de lonen wil beknibbelen. Het bod is volgens de bonden niet concurrerend met vergelijkbare cao’s als de cao gemeenten en de cao sociaal werk. Zij zijn dan ook bang voor verdere leegloop van de sector.

In een ultimatumbrief hebben de bonden hun eisen voor de nieuwe cao verwoord aan de werkgevers.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49527 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris