Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Voorstellen CAO Ziekenhuizen onacceptabel

14 maart 2019 – De voorstellen van brancheorganisatie NVZ voor de cao ziekenhuizen krijgen een dikke onvoldoende. “Niks loonbod en verder vooral verslechteringen”, schrijft vakbond FNV in een reactie.

Blijf nu op de hoogte

47924 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Waar de begeleidende brief volgens FNV vol staat met mooie woorden, zijn de voorstellen weinig concreet. Zo hebben de ziekenhuizen het over ‘een marktconforme beloning’, maar wat dat mag zijn, wordt niet duidelijk. Verder wil de werkgever het aantal PB-uren maximaliseren, de activeringsregeling inperken en de IZZ-bijdrage laten vervallen. Dat laatste betekent dat de zorgverzekering voor de medewerkers maandelijks met 13,10 euro omhoog gaat.

Ook ontbreken volgens FNV concrete maatregelen om de werkdruk te verlagen en werken in de zorg aantrekkelijker te maken.

Komende dinsdag 19 maart starten de onderhandelingen. Als het aan FNV ligt gaan de lonen met 5 procent omhoog en wordt de toeslag voor onregelmatig werk (ort) verhoogd, evenals de reiskostenvergoeding. Verder pleit FNV voor een verdubbeling van de stagevergoeding en moeten er concrete afspraken worden gemaakt om de werkdruk te verlagen en de werk-privé balans te verbeteren. Vooralsnog liggen de voorstellen ver uit elkaar. FNV waarschuwt dan ook dat het wel eens een lang traject kan worden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris