Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Ziekenhuizen maken geen onderscheid voor zorgbonus

5 oktober 2020 – Sinds afgelopen donderdag kunnen zorgorganisaties de zorgbonus aanvragen voor hun medewerkers. Werkgevers bepalen zelf voor wie ze de bonus aanvragen. Veel ziekenhuizen willen echter geen onderscheid maken, blijkt uit navraag van NRC.

Blijf nu op de hoogte

47452 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Volgens het ministerie van VWS is de bonus er voor ‘zorgprofessionals die tijdens de uitbraak van Covid-19 uitzonderlijke prestaties hebben moeten leveren, naast de gewone dagelijkse prestaties’. Daar bij is het aan de zorginstellingen om te bepalen wie wel en niet voor de bonus in aanmerking komt. Veel ziekenhuizen geven echter aan dit onderscheid niet te willen maken. “We hebben echt met z’n allen de crisis bestreden. Een deel van de mensen op de voorgrond, een ander deel op de achtergrond”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht.┬áZij vragen de bonus daarom aan voor iedereen onder een bepaald salaris.

De ziekenhuizen waar NRC navraag deed, volgen het advies van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Beide brancheverenigingen adviseren hun leden de bonus aan te vragen voor iedereen met een salaris onder twee keer modaal (73.000 euro bruto).

Zorgorganisaties kunnen de bonus nog voor hun medewerkers aanvragen tot en met 29 oktober 2020.

Door: Redactie Ambtenarensalaris