Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Zorgmedewerkers raken mogelijk toeslagen kwijt

25 juni 2020 – Zorgmedewerkers die tijdens de coronacrisis meer hebben gewerkt, raken daardoor mogelijk hun toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag, kwijt. “Van de gekke”, vindt Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn.

Blijf nu op de hoogte

47234 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Mensen met een laag inkomen hebben recht op bepaalde toeslagen. Komen ze boven de inkomensgrens, dan vervalt dat recht direct. Met die situatie krijgen zorgmedewerkers die de afgelopen maanden extra hebben gewerkt en toeslagen ontvingen, nu te maken. Te veel ontvangen toeslagen moeten dan terugbetaald worden. Daarmee worden ze gestraft voor hun extra inzet en gaan ze er mogelijk zelfs op achteruit.

Geen uitzondering voor zorgpersoneel
Staatssecretaris van Financiƫn, Alexandra van Huffelen, zegt geen uitzondering te kunnen maken voor zorgpersoneel. Of dat geld met extra werk verdiend is, zou volgens de staatssecretaris te ingewikkeld zijn om vast te stellen.

CNV doet daarom een beroep op de minister om extra werk niet af te straffen met het verlies van toeslagen. “Wij kunnen niet geloven dat de Belastingdienst niet in staat is om de bron van het inkomen na te gaan”, schrijft CNV.

CNV geeft aan al lange met de overheid in discussie te zijn over het verliezen van toeslagen. “Voor veel medewerkers is het verliezen van toeslagen een belemmering om extra te werken. De starre houding van de Belastingdienst helpt niet bij het oplossen van het arbeidsmarkttekort in de zorg. Een strafkorting op extra inzet tijdens de coronacrisis maakt dat probleem nog groter”, aldus de vakbond.

Door: Redactie Ambtenarensalaris