Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Nieuwe CAO Universiteiten nog ver weg; acties gepland

13 april 2023 – Gisteren kwamen bonden en werkgevers voor de vierde keer bij elkaar om te praten over een nieuwe cao universiteiten. Hoewel er concrete stappen gezet zijn, is een nieuwe cao nog ver weg. Daarom organiseren de bonden een actiemoment op 25 april om de druk op te voeren.

Nog flinke stappen te zetten
De gesprekken vinden plaats aan de hand van vijf hoofdthema’s die door twee werkgroepen zijn uitgewerkt. De bonden willen onder meer afspraken maken over ‘meer vaste contracten’ voor docenten. Voor de werkgevers blijkt het echter lastig om afspraken te maken over het aantal vaste contracten. Ook op het gebied van de salarissen zijn nog flinke stappen nodig om tot afspraken komen. Rondom de thema’s duurzame inzetbaarheid en diversiteit & inclusie zijn al wel concrete stappen gezet, maar ook hier moet nog het nodige gebeuren voor de onderhandelaars tot een akkoord kunnen komen.

Actiemoment bij de VU
Een nieuwe cao is dus nog niet in zicht. Op 8 mei staat de laatste onderhandelingsronde gepland. Om de druk op te voeren, organiseren de bonden op 25 april tussen 12:00 en 12:45 uur een actiemoment bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dan overhandigen de bonden een petitie met handtekeningen aan de werkgevers met als belangrijkste onderwerpen de noodzaak van meer vast contracten en een fatsoenlijke loonsverhoging.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50383 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris