Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Zorgmedewerkers dankzij opleiding naar hoger niveau

23 maart 2017 – Dankzij scholing is voor ruim 68 duizend zorgmedewerkers een baan op hoger niveau haalbaar geworden. Ook konden ze door opleiding de overstap naar een andere baan maken. Dat meldt vakbond CNV naar aanleiding van eerdere afspraken met werkgevers en kabinet om te investeren in scholing, begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk en extra leerwerkplekken voor jongeren.

De investeringen zijn volgens CNV Zorg & Welzijn belangrijk om de werkdruk te verlagen. Medewerkers zijn nu klaar om te solliciteren bij instellingen met een personeelstekort. De bond wil ook voorkomen dat medewerkers door alle snelle veranderingen in de zorg zonder werk komen te zitten. Een goed voorbeeld daarvan is het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’, waarin medewerkers die werken op niveau 2 van 45 jaar en ouder gratis loopbaanhulp krijgen. “De kracht van dit project is dat zorgmedewerkers hulp op maat krijgen waarin zij kunnen leren waar ze goed in zijn, wat ze graag in de toekomst willen, hoe je solliciteert en welke andere leuke banen er zijn. Ze krijgen geen standaardtraining of cursus”, legt Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn, uit.

Bij het maken van de afspraken zette CNV Zorg & Welzijn in op vijf doelen waarbij de medewerker en zijn werkgelegenheid centraal staan:

  1. Investeer in de loopbaan van medewerkers, voordat zij ontslagen zijn.
  2. Kies voor trajecten die passen bij de behoefte van de medewerker.
  3. Toets vooraf of er werk in dat beroep of die sector is. Zijn of komen er vacatures?
  4. Haal belemmeringen weg. Maak het voor bijvoorbeeld een medewerker in de gehandicaptenzorg mogelijk om opgeleid te worden voor de ouderenzorg.
  5. Zorg voor voldoende opleidingsplaatsen, zodat in de toekomst vacatures ingevuld worden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50390 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris