Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Politie stelt onterechte opleidingseisen bij vacatures

27 juni 2019 – Bij een aantal politievacatures werden onlangs onterechte opleidingseisen gesteld. Na meldingen bij vakbond ACP, heeft de werkgever toegezegd de eisen aan te zullen passen. Dat betekent dat eerder afgewezen kandidaten toch een kans maken.

ACP meldt dat het ging om seniorfuncties waarvoor een MBO 4 diploma werd vereist. Het hanteren van harde opleidingseisen klopt volgens de bond niet met de over vacaturestellingen gemaakte afspraken. Ook politiemensen met een N3-politiediploma moeten kunnen worden toegelaten. Met bijvoorbeeld meerjarige ervaring op een uitvoerende politiefunctie op N3-niveau, kan de werknemer dit aantonen.

ACP adviseert sollicitanten die in een lopende procedure zijn afgewezen op de opleidingseis en nog geen bericht hebben ontvangen, bij de werkgever na te gaan of zij alsnog in de sollicitatieprocedure kunnen worden meegenomen.

Alhoewel ACP de gemaakte fouten betreurt, is de bond blij dat de fout in een redelijk vroeg stadium is ontdekt, zodat toekomstige vacatures voortaan correct kunnen worden opgesteld.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50383 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris