Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

ABP verhoogt pensioenen met 2,39 procent

23 juni 2022 – Door de goede resultaten en versoepeling van de minimaal vereiste beleidsdekkingsgraad, verhoogt ABP de pensioenen met netto 2,39 procent. Dat bedrag wordt binnen enkele weken uitgekeerd. Daarnaast ontvangen alle gepensioneerden een nabetaling van 1,2 procent over de maanden januari tot en met juni 2022. Dat heeft het pensioenfonds vandaag bekend gemaakt.

Omdat de financiële positie van ABP de afgelopen maanden flink vooruit is gegaan, mede door de stijgende rente, kwam een pensioenverhoging steeds dichterbij. De actuele dekkingsgraad van ABP ging in mei van 123 naar 125,1 procent. Ook de beleidsdekkingsgraad ging verder omhoog van 108,2 naar 110,1 procent. Onder de huidige regelgeving moet de beleidsdekkingsgraad minimaal 110 procent zijn. ABP voldoet daar met de huidige beleidsdekkingsgraad al aan. Omdat het kabinet de minimale grens per 1 juli verlaagt naar 105 procent, werd verhogen een logische keuze.

Eerste stap
ABP brengt het nieuws met bescheiden trots. De verhoging komt bij lange na niet in de buurt van de huidige inflatie. Bovendien is het de eerste verhoging in twaalf jaar. ABP noemt het dan ook slechts een eerste stap. Voor het bepalen van de verhoging moet het fonds uitgaan van de prijsontwikkeling in het afgelopen jaar. In dit geval gaat het om de gemiddelde prijsstijging tussen 1 september 2020 en 1 september 2021. Die bedroeg ruim 2 procent, ruim onder de huidige inflatie.

Eind van dit jaar wordt duidelijk of ABP de pensioenen volgend jaar weer kan verhogen.

Webinar over de verhoging
Op 4 juli organiseert ABP van 19:00 tot 19:45 uur een webinar over de verhoging van de pensioenen. Daarin vertelt Harmen van Wijnen, voorzitter uitvoerend bestuur, u meer over de verhoging en alles wat daarmee te maken heeft. U kunt zich hier voor het webinar aanmelden. Het webinar is gratis toegankelijk voor alle ABP deelnemers.

Meld u aan

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris