Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Ambtenaren blijven de beste betalers

8 augustus 2019 – Ambtenaren blijken nog steeds veel beter in het terugbetalen van hun schulden. De betalingsachterstand op leningen is bij ambtenaren maar liefst acht keer kleiner dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Ambtenarenlening die de gegevens van meer dan 7.000 ambtenaren vergeleek met die van de gemiddelde Nederlandse lener. Het gaat om een vergelijking over het eerste half jaar van 2019. Michel Becker van Ambtenarenlening: “Het betaalgedrag van ambtenaren is uitstekend. De omvang van hun betaalachterstanden is te verwaarlozen.”

Stabiele baan
Ambtenarenlening deed drie jaar geleden vergelijkbaar onderzoek. Ook toen bleken ambtenaren een betere betalingsmentaliteit te hebben dan de gemiddelde Nederlandse lener. Becker wijt de grote verschillen tussen ambtenaren en mensen die niet als ambtenaar werkzaam zijn voornamelijk aan het verschil in baangarantie. “Het afgelopen jaar namen de betaalachterstanden over de hele linie licht toe, ook bij ambtenaren. Toch blijft het verschil in betalingsgedrag groot tussen ambtenaren en het Nederlands gemiddelde. Ambtenaren hebben veel vaker een stabiele baan met een vast contract, waardoor zij waarschijnlijk minder snel in de financiĆ«le problemen komen.”

Historisch lage rente
Dat ambtenaren goed zijn van betalen, vertaalt zich in een beduidend lagere rente op een lening. Becker: “In de rente die banken berekenen aan hun klanten is een behoorlijk percentage opgenomen ter compensatie voor het risico dat klanten hun lening niet op tijd of soms helemaal niet terugbetalen. Omdat ambtenaren hebben bewezen een betere betalingsmentaliteit te hebben, vormen zij nauwelijks een risico en zijn banken bereid hen de laagste rente te geven.”

Door: Redactie Ambtenarensalaris