Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Betaald ouderschapsverlof per augustus 2022

22 april 2021 – Per 2 augustus 2022 krijgen ouders negen weken ouderschapsverlof doorbetaald. Het gaat om een doorbetaling van 50 procent. De Tweede Kamer heeft dinsdag met het wetsvoorstel ingestemd.

Momenteel is ouderschapsverlof in de meeste gevallen onbetaald. Alleen als hier in een cao of bedrijfsregeling andere afspraken over zijn gemaakt, krijgen medewerkers het verlof (gedeeltelijk) doorbetaald. Daardoor maakt slechts een derde van de ouders er gebruik van. Om het gebruik te stimuleren, wil het kabinet de eerste negen van de totaal 26 weken betalen. Ouders krijgen hiervoor per 2 augustus 2022 van UWV 50 procent van hun dagloon tot maximaal 50 procent van het maximum dagloon doorbetaald.

Voorwaarde voor de doorbetaling is het opnemen van de negen weken in het eerste levensjaar van het kind. Verlof dat in het eerste jaar niet opgenomen wordt, kan worden toegevoegd aan de overige weken onbetaald ouderschapsverlof. Dit ouderschapsverlof kan tot de achtste verjaardag van het kind worden gebruikt.

De invoering van het betaald ouderschapsverlof volgt op de invoering van het aanvullend geboorteverlof sinds 1 juli 2020.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41822 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris