Overheid en zorg hebben beste pensioenregeling

2 maart 2018 – Ambtenaren en medewerkers in de zorg hebben de beste pensioenregeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Rabobank en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Blijf nu op de hoogte

43117 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Bij de berekening van de cijfers zijn naast de pensioenregeling waar werknemers onder vallen, ook andere vormen van vermogensopbouw meegenomen, zoals een vrijwel afgeloste hypotheek. Hoe goed het pensioen is hangt daarbij ook af van individuele omstandigheden zoals carrièreverloop. Binnen de overheid en zorg wordt relatief weinig geswitcht, wat positief is voor de pensioenopbouw. De pensioenregelingen voor overheid, zorg en bouw blijken de beste te zijn.

Uit het onderzoek blijkt ook dat een derde van de werkenden in loondienst niet genoeg pensioen opbouwt. Zij weten bovendien niet of hun pensioenregeling beter of slechter is dan gemiddeld en nemen dit ook zelden mee in de salarisonderhandelingen bij een baanwisseling.

Naar aanleiding van de cijfers wijst Rabobank-econoom Leontine Treur op het belang van inzicht in de eigen pensioenopbouw. ”Voor een grote groep mensen is het verstandig om zelf extra vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld door zelf te sparen of te beleggen, of door extra af te lossen op de hypotheek.”

Door: Redactie Ambtenarensalaris