Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Reiskostenvergoeding Defensie vervalt bij thuiswerken

21 februari 2022 – Per 1 maart aanstaande stopt Defensie met de doorbetaling van de vergoeding voor woon-werk verkeer bij volledig thuiswerken. De coronamaatregel van het ministerie van Financiën die toestaat dat reiskosten mogen worden doorbetaald bij thuiswerken, is gestopt. Daarom hanteert Defensie vanaf 1 maart weer de reguliere defensieregelgeving. Dat meldt vakbond VBM.

Onlangs werd duidelijk dat de gesprekken over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor Defensie worden hervat. Zolang er nog geen arbeidsvoorwaardenakkoord is, hanteert Defensie per 1 maart weer de reguliere regelgeving op het gebied van reiskosten zoals die gold voor corona.

Tegemoetkoming woon-werkverkeer
Iedere medewerker die naar het werk reist en daarvoor een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer ontvangt, behoudt deze vergoeding. Werkt u volledig thuis, dan komt deze tegemoetkoming per 1 maart te vervallen. Daarom vraagt Defensie om de reiskostenvergoeding voor 17 april stop te zetten in de Selfservice als u volledig thuiswerkt. Vanaf 1 maart heeft u hier dan zes weken de tijd voor.
NS-Business Card
Met het eindigen van de coronamaatregel van het ministerie van Financiën, houdt Defensie vanaf 1 maart 2022 ook weer de eigen bijdrage voor medewerkers met een eigen NS-Business Card in op het salaris. Sinds de start van COVID-19 staat deze bijdrage op €0,00. Reist u minder of niet, dan kunt u het abonnement zelf opzeggen of wijzigen. Dit is ook nog mogelijk voor 1 maart.
Voor meer informatie verwijst VBM naar de pagina’s ‘Woon-werkverkeer’ en ‘NS-Businesscard’ op de Startpagina P&O van Defensie.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51244 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris