Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

RVU-regeling burgermedewerkers Defensie een feit

19 juni 2023 – Vanaf 1 juli 2023 kunnen burgermedewerkers met een bezwarende functie bij Defensie eerder stoppen met werken. Die afspraak uit het arbeidsvoorwaardenakkoord 2021 – 2023 is nu uitgewerkt in de Regeling vervroegd uittreden Defensie.

In het arbeidsvoorwaardenakkoord hebben de bonden en Defensie afgesproken dat burgermedewerkers in bezwarende functies vanaf drie jaar voor hun AOW-leeftijd kunnen stoppen met werken. Wanneer ze hier gebruik van maken, ontvangen ze op basis van een volledige dienstbetrekking een uitkering van 2.037 euro van Defensie.

Voor wie is de RVU-regeling Defensie?
De RVU-regeling is bedoeld voor burger medewerkers die voor 1 januari 2029 hun AOW-datum bereiken en een toelage onregelmatige dienst (art. 20 IBBAD), een toelage en vergoeding brandweerdiensten defensie (art. 24 IBBAD), een toelage bezwarende omstandigheden (art. 5 IRBAD) of een vaste toelage onregelmatige dienst voor personenchauffeurs (art. 5 Besluit personenchauffeur defensie) ontvangen. Wel gelden er aanvullende voorwaarden om te voorkomen dat iedereen die ooit een bezwarende functie heeft gehad van de regeling gebruik kan maken.

Omdat de RVU-regeling gebruikmaakt van de fiscale mogelijkheden uit het Pensioenakkoord moet de deelnemer voor 1 januari 2029 de AOW-leeftijd bereiken. Daarnaast moet de aanvraag voor 1 september 2025 worden ingediend en voor 31 december 2025 zijn goedgekeurd.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50502 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris