Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO Gemeenten 2019: nog geen concreet loonbod

25 februari 2019 – Er wordt onderhandeld over een cao gemeenten 2019, maar na drie onderhandelingen heeft de VNG nog geen concreet loonbod gedaan.

Blijf nu op de hoogte

48638 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
FNV-leden willen dat de VNG over de brug komt met een goede cao gemeenten 2019 en plaatsten vrijdag voorafgaand aan de gesprekken een symbolische brug voor de gemeenten.

“De ambtenaren willen dat de VNG nu investeert, niet alleen in loon, maar ook in tijd en kwaliteit”, vertelt onderhandelaar Bert de Haas van FNV Overheid. Volgens FNV hebben gemeenteambtenaren de afgelopen tien jaar een flinke loonachterstand opgelopen ten opzichte van het Nederlands gemiddelde. Een looneis van 5 procent is, nu het economisch goed gaat, dan ook redelijk volgens de bond. Ook pleit de bond voor verplichte vitaliteitsregelingen, zodat iedereen op een gezonde manier langer kan doorwerken.

FNV constateert verder dat de werkdruk onhoudbaar wordt. Dat komt enerzijds door een personeelstekort en tegelijkertijd een verdere decentralisatie van overheidstaken. “Meer werk vraagt om meer mensen”, aldus De Haas. “En die krijg je alleen als werken bij de gemeente weer aantrekkelijk wordt. In plaats van te investeren lijkt de VNG te bezuinigen bijvoorbeeld door het afpakken van verlofdagen. Daar zijn de ambtenaren terecht boos om.”

Door: Redactie Ambtenarensalaris
Foto: Rob Nelisse