Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

3,2 procent erbij voor onderwijsbestuurders PO en VO

21 september 2023 – Bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs krijgen er per 1 maart 2023 3,2 procent meer salaris bij. Dat hebben de vereniging van toezichthouders VTOI-NVTK en de Vereniging voor Onderwijs Bestuurders (VvOB) gister bekend gemaakt.

De onderhandelaars kwamen al op 3 juli tot een akkoord, maar wachtten met het bekendmaken tot er meer bekend was over de reguliere cao’s voor het primair en voortgezet onderwijs.

In het onderhandelingsakkoord Cao Bestuurders Funderend onderwijs 2023 is een cao voor een jaar afgesproken. Deze loopt van 1 maart 2023 tot 1 maart 2024.

Naast een salarisverhoging van 3,2 procent per 1 maart 2023 waarvoor gebruik is gemaakt van de volledige beschikbare ruimte, hebben de cao-partijen afgesproken de meerwaarde van een beleidsrijkere cao te onderzoeken. Verder worden wat technische aanpassingen in de cao doorgevoerd.

Eigen indexering
Het indexeringsbeleid voor de cao voor onderwijsbestuurders staat los van de reguliere cao’s in het primair en voortgezet onderwijs. Onderwijsbestuurders vallen onder de Wet normering topinkomens (WNT). Sinds vorig jaar is het loongebouw gebaseerd op de zeven bezoldigingsklassen van WNT voor de onderwijssectoren. Daardoor is het kader voor de indexering anders dan het kader voor de reguliere onderwijscao’s.

Binnenkort kunnen de leden van de VTOI-NVTK en VvOB op het akkoord reageren.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris