Zonder afspraken geen hogere lerarensalarissen

7 december 2017 – Om de 270 miljoen voor hogere lerarensalarissen niet mis te lopen, moeten werkgevers en werknemers in het basisonderwijs snel afspraken maken over de besteding van het geld. Daarvoor waarschuwde minister Slob (OCW) vandaag tijdens de bespreking van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer.

Blijf nu op de hoogte

26207 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In het regeerakkoord is afgesproken dat de extra miljoenen voor de lerarensalarissen in januari beschikbaar kunnen komen, maar dan moet wel duidelijk zijn hoe dit bedrag wordt besteed. “Als de onderhandelingen nog maanden duren, komt het extra geld voor docenten niet beschikbaar”, stelde Slob. Ook D66 liet gister al weten dat er plannen moeten liggen voor het geld beschikbaar komt. “Wij kiezen ervoor om niet overhaast geld over te maken en dan maar wachten of er nog plannen komen”, aldus Tweede Kamerlid Paul van Meenen.

Gister werd nogmaals duidelijk dat het kabinet zich houdt aan de afspraken in het regeerakkoord en niet tegemoet komt aan de nog eens 700 miljoen die de leraren willen voor hogere salarissen en minder werkdruk.¬†Waar eerder deze week nog een kleine hoop leek te bestaan op het naar voren trekken van de investeringen, werd gister duidelijk dat dat er niet in zit. “Van schuiven met bedragen kan geen sprake zijn”, aldus Eppo Bruins (ChristenUnie).

Door: Redactie Ambtenarensalaris
Foto: TOFF-fotografie, Tobias Huizing