Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Inzet CAO Provincies 2021 bekend

22 oktober 2020 – Verlof, thuiswerken en loon zijn belangrijke thema’s in de inzet voor de cao provincies 2021. Deze onderwerpen zijn bepaald op basis van de enquête die door meer dan 1.200 medewerkers is ingevuld, meldt FNV. Ook de uitwerking van het pensioenakkoord in de cao is een belangrijk onderwerp in de onderhandelingen die beginnen op 29 oktober.

Verlof
Verschillende verlofvormen zoals vitaliteitsverlof, geboorte- en ouderschapsverlof moeten opnieuw beoordeeld en eventueel vernieuwd worden.

Thuiswerken
Provincieambtenaren willen landelijk beleid voor de combinatie van werken thuis en op kantoor, het zogenaamde hybride werken. Ook zijn faciliteiten nodig om thuiswerken te ondersteunen, zoals een thuiswerkbudget en -vergoeding. Voor rijksambtenaren werd onlangs al een thuiswerkvergoeding bereikt en ook waterschapsambtenaren kunnen een thuiswerkvergoeding en -budget tegemoet zien.

Uitwerking pensioenakkoord en vitaliteitsbeleid
Provincieambtenaren zien graag dat het pensioenakkoord in de cao wordt uitgewerkt. De wens daarbij is dat medewerkers er zelf voor kunnen kiezen eerder met pensioen te gaan door gebruik van de fiscale vrijstelling bij de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en de Subsidieregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden 2021-2025.

Loon(gebouw)
In de nieuwe cao zou de inzet van flexkrachten zo veel mogelijk beperkt moeten worden. Deze medewerkers moeten worden betaald conform de (inlenende) cao.

Daarnaast zien medewerkers graag een ondergrens in het loongebouw om de salarisverschillen tussen hoger en lager opgeleiden te verminderen.

Ook vinden medewerkers een loonsverhoging gerechtvaardigd, mede door de bijdrage die ook provincieambtenaren hebben bijgedragen aan de continuïteit van de publieke dienstverlening en de beheersing van het coronavirus.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris