Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Minimaal 10 procent erbij in CAO RDW

22 april 2024 – Medewerkers van de RDW krijgen er minimaal 10 procent salaris bij. In de lagere loonschalen gaat het zelfs om een verhoging van ruim 13 procent. Ook gaat iedereen minimaal 16 euro per uur verdienen. Dat blijkt uit het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao RDW.

5 salarisverhogingen
De lonen gaan in vijf stappen omhoog. Allereerst worden de lonen per 1 maart 2024 met 2 procent en een minimum van 100 euro bruto verhoogd. Dat is gunstig voor de laagste salarisschalen. Daarna volgen dit jaar nog salarisverhogingen per 1 juli (1 procent) en 1 september (2 procent). Komend jaar gaan de salarissen nog twee keer met 2,5 procent omhoog, per 1 maart en 1 augustus.

Eenmalige uitkering
Wie op 1 juli 2025 in dienst is bij de RDW krijgt die maand een eenmalige uitkering van 700 euro bruto, op basis van een fulltime dienstverband.

Reiskosten en thuiswerken
Ook zijn er afspraken gemaakt over de reiskostenvergoedingen voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen en worden de communicatievergoeding van 20 euro en de geïndexeerde thuiswerkvergoeding voortgezet. De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer met eigen vervoer gaat per 1 maart 2024 van 21 naar 23 cent per kilometer. Wordt de fiscaal maximale vergoeding gedurende de looptijd van de cao verhoogd, dan wordt de kilometervergoeding daar automatisch op aangepast. Voor zakelijke reizen geldt voortaan tot maximaal 15.000 kilometer per jaar een vergoeding van 38 cent per kilometer als de medewerker gebruikmaakt van eigen vervoer. Daarvan wordt 23 onbelast uitgekeerd en 15 cent belast. Voor kilometers boven de 15.000 wordt de vergoeding verhoogd naar 23 cent per kilometer.

Verder zijn er in het onderhandelingsresultaat onder meer afspraken gemaakt over diversiteit, worden lief-en leeddagen als extra bijzondere verlofsoort toegevoegd aan het personeelssysteem en kunnen vrouwelijke medewerkers om maatwerk vragen rond hun inzetbaarheid als hun menstruatie- of overgangsklachten hen belemmeren in het werk.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat CAO RDW 2024 – 2025.

Als de achterbannen akkoord gaan, loopt de nieuwe cao van 1 maart 2024 tot en met 31 augustus 2025.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris