Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

10 procent meer salaris in CAO Kraamzorg

13 februari 2024 – 10 procent meer salaris, een veiligheidsprotocol en een regeling voor menstruatie- en menopauzeverlof. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen tussen de bonden en Bo Geboortezorg voor een nieuwe cao kraamzorg.

In het vandaag bereikte onderhandelingsresultaat zijn over een periode van twaalf maanden drie salarisverhogingen afgesproken van in totaal 10 procent. De eerste verhoging geldt per 1 januari 2024 en bedraagt 3,5 procent. Op 1 april volgt een tweede verhoging van 3,5 procent en per 1 juni komt er nog eens 3 procent bij. Volgens Feli Escarabajal, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, is met de 10 procent meer salaris de loonachterstand ten opzichte van andere zorg cao’s ingelopen, maar zijn andere belangrijke onderwerpen nog niet opgelost.

De FNV-bestuurder doelt daarbij onder andere op de onvoorspelbaarheid van het werk, maar ook op de werk- en rusttijden. ‘Het ziekteverzuim is nu 10 procent en dat moet omlaag. Werken in de kraamzorg moet aantrekkelijker worden’, aldus Escarabajal. Ook zijn er zorgen over de continuïteit van de kraamzorg. In maart en april praten de onderhandelaars verder over deze onderwerpen met als doel hierover concrete afspraken te maken in de volgende cao.

Als de leden instemmen met het resultaat, gaat de cao in per 1 juli 2023 en loopt deze door tot en met 30 juni 2024.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao kraamzorg 2023 – 2024.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50332 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris