Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

6,69 procent meer salaris in CAO SBOH

8 februari 2024 – Artsen in opleiding (aios) krijgen er per 1 januari 2024 6,69 procent salaris bij. Ook gaan de reiskosten- en thuiswerkvergoeding omhoog en krijgen medewerkers een maandelijkse fit+duurzaamheidsvergoeding. Dat is afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor de cao SBOH 2024.

6,69 procent
De loonsverhoging per 1 januari bestaat uit een structurele verhoging van 6,14 procent waarvan 2,25 procent al incidenteel is toegekend in de cao 2022/2023. De 3,89 procent die overblijft wordt aangevuld met een incidentele verhoging van 2,8 procent. Hiermee wordt een deel van de verwachte structurele
loonsverhoging van 2025 naar voren gehaald. Zodra een structurele salarisverhoging voor 2025 wordt doorgevoerd, komt de incidentele verhoging te vervallen. De totale loonsverhoging voor 2024 komt daarmee uit op 6,69 procent. Ook andere salarisbestanddelen die volgens de cao aan de loonsverhoging zijn gekoppeld, worden met 6,69 procent verhoogd.

Reiskosten-, thuiswerk- en fit+duurzaamheidsvergoeding
In het akkoord is ook afgesproken dat de reiskostenvergoeding per 1 januari op 23 cent netto per kilometer komt. De thuiswerkvergoeding wordt verhoogd naar 2,35 euro per dag. Daarnaast ontvangen aios per 1 januari 2024 een ‘fit+duurzaamheidsvergoeding’ bedrag van minimaal 24 euro bruto per
maand. Dit bedrag kan gebruikt worden voor uitgaven op het gebied van gezondheid en duurzaamheid en telt niet mee voor de vaststelling van het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering.

CAO ook voor aios verslavingsgeneeskunde en aios forensische geneeskunde
De cao SBOH is sinds 1 januari 2024 ook van toepassing op aios verslavingsgeneeskunde en aios forensische geneeskunde. Daarmee geldt de cao voortaan voor alle artsen in opleiding in dienst bij SBOH:

• Huisartsen
• Specialisten ouderengeneeskunde
• Artsen verstandelijk gehandicapten
• (Profiel)artsen Maatschappij + Gezondheid
• Forensisch artsen
• Verslavingsartsen

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao SBOH 2024.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50332 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris