Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Bonden willen bemiddelaar in vastgelopen onderhandelingen CAO Ziekenhuizen

13 januari 2022 – De vakbonden hebben de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in een brief gevraagd het vastgelopen overleg te hervatten onder begeleiding van een bemiddelaar. Stemt de NVZ hier niet mee in, dan zijn collectieve acties volgens de bonden onvermijdelijk.

Met het voorstel willen de bonden een laatste poging doen om tot een nieuwe cao te komen. Net voor de kerst liepen de onderhandelingen vast met als grootste struikelblok de salarissen.

Loonbod NVZ
De NVZ biedt een structurele loonsverhoging van 1,75 procent met een bodem van 70 euro en een eenmalige uitkering van 250 euro over een periode van anderhalf jaar. De loonsverhoging zou ingaan per juli 2022, anderhalf jaar na de laatste loonsverhoging.

Ver onder inflatieniveau
De bonden spreken van een ‘fooitje voor al het harde werk dat het ziekenhuispersoneel verzet’. Het loonbod ligt ver onder inflatieniveau en valt volgens de bonden niet te rijmen met wat er allemaal van de ziekenhuiswerknemers gevraagd wordt. “Voor veel werknemers voelt het voorstel van de NVZ als een trap na”, schrijft FNV.

De NVZ heeft tot 24 januari om op het voorstel van de bonden om een bemiddelaar aan te stellen, te reageren.

Lees hier de volledige brief van de bonden aan de NVZ.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris