Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

CAO-overleg UMC’s muurvast

25 mei 2021 – Na een herstart van de onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC, zijn de onderhandelaars nog geen stap verder gekomen. De werkgevers blijven vasthouden aan de nullijn. De voorstellen van de bonden voor een bemiddelaar, zijn door de werkgevers afgewezen, meldt FNV.

Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De bonden overwegen nu de werkgevers een eindbod te vragen. Wijzen de medewerkers dat af dan volgen verdere acties. Inmiddels zijn bij diverse ziekenhuizen al protestacties geweest of aangekondigd.

Nullijn
De bonden eisen een loonsverhoging van 3 procent met een minimum van 75 euro bruto. Ze doen daarmee een dringend beroep op de werkgever om de 0 procent van tafel te vegen. Volgens de werkgevers blijft er naast het geld voor verbouwingen en nieuwe apparatuur geen geld over voor hogere salarissen.

Absurd
Volgens Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, blijven de werkgevers ook weigeren goede afspraken te maken over verlaging van de werkdruk en een generatieregeling, waarmee oudere collega’s gezond hun pensioen kunnen halen. “Het is absurd dat de NFU zich zo opstelt. Er is namelijk wel voldoende geld om deze afspraken te maken, maar ze willen dit investeren in nieuwbouw en nieuwe apparatuur in plaats van in hun eigen mensen.”

Door: Redactie Ambtenarensalaris