Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

FNV maakt inzet CAO GGZ bekend

28 september 2021 – FNV heeft de inzet voor de nieuwe cao GGZ bekend gemaakt. Voorstellen daarin zijn onder andere een automatische jaarlijkse prijscompensatie en voor iedere medewerker 100 euro per maand erbij.

Als het aan de FNV ligt, worden de lonen jaarlijks in januari verhoogd met tenminste de prijscompensatie van oktober van het jaar ervoor, zodat de lonen van de werknemers minimaal gelijk blijven aan het niveau van de inflatiecorrectie. Zo wil de vakbond koopkracht voor alle werknemers behouden. Voor 2022 ligt dat percentage naar verwachting tussen de 2 en 2,5 procent. Daarnaast wil FNV de lonen van alle medewerkers met 100 euro verhogen.

Een ander voorstelt betreft verhoging van de onregelmatigheidstoeslag door de trede waarop de ORT wordt bepaald aan te passen van ip-nr19 naar ip-nr 21. Ook wil FNV de maximale leeftijd voor het draaien van nachtdiensten, bereikbaarheids-, aanwezigheids- of consignatiediensten verlagen van 57 naar 56 jaar.

Op het gebied van verlof zet FNV in volledige betaling van het aanvullend geboorteverlof. In de wet WIEG is geregeld dat de vijf weken aanvullend geboorteverlof die medewerkers sinds 1 juli 2020 kunnen opnemen, tot 70 procent van het maximaal dagloon door de werkgever worden vergoed. FNV pleit voor een aanvulling tot 100 procent van het individueel jaarinkomen.

Lees hier de volledige inzet van de FNV.

De huidige cao GGZ loopt nog tot 1 december 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2021 Ambtenarensalaris