Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Loon op 1 in nieuwe CAO Ziekenhuizen

13 april 2021 – Meer loon, een goede thuiswerkregeling, eerder kunnen stoppen met werken en meer verlofmogelijkheden. Dat zijn belangrijke onderwerpen in de inzet van vakbond FNV voor een nieuwe cao ziekenhuizen.

Blijf nu op de hoogte

47113 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Loon en toelagen
De vakbond bereikte ruim 27.000 ziekenhuismedewerkers om input op te halen. Op basis daarvan is de inzet bepaald. Met stip op 1 staan alle financiƫle onderwerpen zoals een hoger structureel loon en verhoging van de onregelmatigheidstoeslag, bereikbaarheidstoelage, reis- en parkeerkosten.

Voor medewerkers die pas in dienst zijn wil de vakbond naast de bestaande dienstjaren gratificatie, een gratificatie na vijf dienstjaren. Het gaat dan om een netto-uitkering van een kwart van het brutosalaris.

Vitaliteit en verlof
Ook is er veel behoefte aan een RVU-regeling om eerder te kunnen stoppen met werken, net als de mogelijkheid om deel te nemen aan een generatieregeling. Op het gebied van verlof willen medewerkers meer hersteltijd en langer verlof op kunnen nemen via verlofsparen.

Verder hebben medewerkers aangegeven meer herstel te willen tussen bereikbaarheidsdiensten en roosterdiensten. De vergoeding voor het ruilen van diensten op verzoek van de werkgever binnen 72 uur moet overeind blijven.

De huidige cao loopt nog tot en met 30 juni.

Door: Redactie Ambtenarensalaris