Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

CAO PO definitief

23 mei 2022 – De PO-Raad en de vakbonden hebben afgelopen vrijdag het onderhandelaarsakkoord voor de cao PO ondertekend. Daarmee is de nieuwe cao definitief geworden. De cao geldt van 1 januari tot en met 31 mei 2022.

De cao regelt met name het opheffen van de loonkloof tussen het primair en voortgezet onderwijs, waar het kabinet onlangs 900 miljoen voor heeft vrijgemaakt in het Onderwijsakkoord. Voortaan zijn zowel de salarissen als toelagen in beide cao’s gelijk.

In de cao gaan alle functies in het PO er op vooruit. Dat geldt ook voor de oop’ers, maar voor hen was het verschil tussen de PO- en VO-schalen al een stuk kleiner dan voor de leraren. Jilles Veenstra, voorzitter van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv), laat weten de komende jaren in de cao extra aandacht aan het OOP te willen geven. “De wirwar aan toelages trekken bijvoorbeeld het salarisgebouw scheef en doen geen recht aan de belangrijke rol van het OOP in het onderwijs. Het is heel mooi dat we bereikt hebben dat leraren de keuze voor het type onderwijs niet meer hoeven te laten afhangen van de hoogte van het salaris. Maar onderwijs maken we samen!”, aldus Veenstra.

Binnenkort starten de gesprekken voor een nieuwe cao. Daarin wordt onder andere voor dit jaar nog een loonstijging afgesproken. Deze loonsverhoging zal gelijk zijn aan die van het VO om een nieuwe loonkloof te voorkomen.

Momenteel worden een aantal OOP- (onderwijsassistent, logopedist en gedragswetenschapper) en directiefuncties nader onder de loep genomen. De uitkomst hiervan dient als input voor de nieuwe cao, meldt de FvOv.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

42461 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2025 Ambtenarensalaris