Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Compensatie AOW-gat Defensie deze maand naar 100 procent

18 september 2018 – Defensie verhoogt deze maand de beloofde compensatie van het AOW-gat naar 100 procent. Dat meldt vakbond VBM naar aanleiding van een brief van de hoofddirecteur personeel Defensie.

In de Defensienota 2018 die minister Bijleveld en staatssecretaris Visser in maart presenteerden, lieten de bewindspersonen weten de eerder afgesproken 90 procent compensatie te verhogen naar 100 procent. Sindsdien was het de vraag wanneer dat zou gebeuren.

Iedereen die vanaf september 2018 een AOW-gat oploopt door het stoppen van de UGM– of wachtgelduitkering, ontvangt meteen 100 procent compensatie. Deze groep ontvangt hierover van ABP een toekenningsbrief.

Van degenen die op dit moment al de 90 procent compensatie ontvangen zal een deel waarschijnlijk aan het eind van het jaar een eenmalige uitkering ontvangen. Voor wie al AOW ontvangt, zal dit een nabetaling zijn. Hoe dit zit voor degenen die in 2019 en 2020 nog een AOW-gat hebben, wordt volgens VBM niet duidelijk uit de brief van Defensie. Krijgen zij na de eenmalige betaling in december maandelijks de aanvulling of is de eenmalige betaling zowel een na- als vooruitbetaling? Daarnaast zal een groep van 1.600 belanghebbenden pas in 2019 een eenmalige betaling ontvangen. Voor deze groep moet ABP de tegemoetkoming handmatig berekenen. Defensie zegt niet te kunnen zien om wie het gaat.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50395 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris