Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Ambtenarensalarissen op twee na meest gestegen

6 april 2023 – Met een stijging van 7,1 procent gingen de salarissen van ambtenaren in het eerste kwartaal van 2023, op twee na, het meest omhoog van alle cao-lonen. Alleen in de horeca (8 procent) en in de sector vervoer en opslag (7,8 procent) stegen de lonen sneller. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Grootste cao-loonstijging in 40 jaar
De cao-lonen gingen in het eerste kwartaal gemiddeld met 5 procent omhoog. Dat is de grootste stijging in 40 jaar en bijna twee keer zo veel als een jaar eerder (2,7 procent). Ondanks de grote groei is het verschil met de inflatie nog niet overbrugd. Die kwam volgens een snelle raming van het CBS in het eerste kwartaal uit rond 6,6 procent.

Gemeentesalarissen nog niet meegenomen
De loonstijging binnen de sector openbaar bestuur en overheidsdiensten bedroeg in het eerste kwartaal 7,1 procent. Een jaar eerder was dat nog 2,3 procent. In de cijfers voor het eerste kwartaal van 2023 is het akkoord voor een nieuwe cao gemeenten nog niet meegenomen. Dat akkoord, met een gemiddelde loonstijging van 9 procent, werd pas op 5 april definitief.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris