Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Defensie deelt inzetbrief arbeidsvoorwaarden

19 juni 2023 – In een brief aan de bonden, heeft staatssecretaris Van der Maat van Defensie de inzet voor de komende arbeidsvoorwaardenonderhandelingen gedeeld. De bonden komen binnenkort met hun inzet.

Als belangrijke thema’s in de komende onderhandelingen noemt Van der Maat de onderstaande punten:

  1. Loonontwikkeling – De staatssecretaris wil binnen de beschikbare ruimte en rekening houdend met andere arbeidsvoorwaardelijke keuzes, krachtig inzetten op loonontwikkeling.
  2. Toelagen en nieuwe inzetvormen – De staatssecretaris wil afspraken maken over verdere modernisering van de toelagen en de prioriteiten hierbij.
  3. Vernieuwing van het HR-model – Onder andere de nieuwe aanstellingsvormen als onderdeel van de vernieuwing van het HR-model staan op de agenda van Defensie.
  4. Beloningspositie burgerpersoneel – De staatssecretaris wil graag verder praten met de bonden naar aanleiding van een onderzoek naar de beloningspositie van burgerpersoneel.
  5. Mobiliteitsplan – Op het gebied van mobiliteit richt de staatssecretaris de aandacht op de reiskosten naar moeilijk bereikbare Defensielocaties en meer toegang tot alle moderne vormen van openbaar vervoer.
  6. Plaatsing van Defensiepersoneel in het buitenland – De staatssecretaris wil de plaatsing van Defensiemedewerkers in het buitenland beter ondersteunen.

De bonden hopen voor het zomerverlof te starten met de formele gesprekken.

Bekijk hier de volledige inzetbrief van Defensie.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50502 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris