Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Ultimatum in vastgelopen CAO-overleg Gemeenten

20 september 2021 – De bonden hebben de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een ultimatum gesteld in het vastgelopen overleg over een nieuwe cao gemeenten. Daarin geven ze de VNG tot 11 oktober de tijd op de eisen in te gaan, anders volgen acties.

In het ultimatum eisen de bonden onder meer een structurele loonsverhoging van 3,5 procent, een minimumloon van 14 euro bruto per uur, geen versobering van de arbeidsongeschiktheidsregeling en een goede vitaliteitsregeling voor jong en oud. Het overleg voor een nieuwe gemeente cao ligt sinds 19 februari stil met als grote struikelblok het salaris. De werkgever zegt vanwege onder andere de coronacrisis niet meer dan 0,5 procent te kunnen bieden. Onzin, volgens de bonden, omdat de gemeenten hiervoor grotendeels worden gecompenseerd.

Eerder stelden de bonden hun salariseis bij van 3,5 naar 2,75 procent. Met de 3,5 procent in het ultimatum keren de bonden terug naar hun oorspronkelijke eis. De stijgende inflatie en het aantrekken van de economie liggen zijn daarvan belangrijke redenen.

In een reactie laat de VNG weten het ook belangrijk te vinden dat er afspraken komen over salaris, thuiswerken en verlof en vitaliteit en de mogelijkheden om het overleg weer op te pakken te onderzoeken.

Lees hier de ultimatumbrief van de bonden aan de VNG.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

49471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris