Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Wat is aanvullend geboorteverlof?

Het aanvullend of extra geboorteverlof is een verruiming van het geboorteverlof per 1 juli 2020. Het aanvullend geboorteverlof is geregeld in de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG).

Sinds 1 juli 2020 kunnen partners van de moeder naast het volledig betaalde geboorteverlof van 1 werkweek nog maximaal 5 werkweken aanvullend geboorteverlof opnemen. Het aantal uur is afhankelijk van de omvang van uw dienstverband. Werkt u 30 uur per week, dan kunt u maximaal 5 x 30 uur aanvullend geboorteverlof opnemen. U kunt dit aanvullend geboorteverlof binnen 6 maanden na de geboorte van het kind in hele weken of losse dagen opnemen. U kunt het aanvullend geboorteverlof alleen gebruiken als u het geboorteverlof van 1 week heeft opgenomen. Het standaard geboorteverlof moet binnen 4 weken na de geboorte worden opgenomen.

Uw salaris tijdens (aanvullend) geboorteverlof
Het geboorteverlof van 1 werkweek wordt volledig door uw werkgever doorbetaald. Voor het aanvullend geboorteverlof heeft u recht op een uitkering van het UWV ter hoogte van 70 procent van het dagloon (tot 70 procent van het maximum dagloon). In sommige cao’s, zoals de cao PO (hoofdstuk 8), wordt het salaris door de werkgever aangevuld tot 100 procent.

U moet het aanvullend geboorteverlof minimaal 4 weken voordat u het in wilt laten gaan aanvragen bij uw werkgever.

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50503 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris