Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Bijna 7,5 procent erbij in nieuwe CAO Onderzoekinstellingen

10 juli 2023 – Medewerkers van onderzoekinstellingen krijgen per 1 september 5 procent meer salaris en een eenmalige uitkering van 1.500 euro bruto. In januari 2024 volgt een tweede verhoging van 2,25 procent. Dat staat in het onderhandelingsresultaat voor de cao onderzoekinstellingen 2023 – 2024.

Een fractie hoger dan cao universiteiten
De afgesproken verhoging ligt omgerekend een fractie (0,05 procent) hoger dan de 9 procent in het onlangs bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao universiteiten. Die cao heeft een looptijd van 15 maanden. Voor de cao onderzoekinstellingen is een looptijd van een jaar afgesproken: 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024. Volgens AOb-onderhandelaar Donald Pechler is bewust gekozen voor een looptijd die niet tot ver in 2024 doorloopt, omdat nog niet bekend is wat dan de loonruimte zal zijn.

Transgenderverlof en uitruilen feestdagen
Ook zijn er afspraken gemaakt over transgenderverlof en feestdagen. Zo kunnen medewerkers vrij krijgen om een geslachtsverandering te ondergaan. Op christelijke feestdagen kan men er voor kiezen thuis te werken en deze dagen te ruilen met feestdagen van een andere geloofsovertuiging.

Vaste aanstelling bij structureel werk
Over tijdelijke dienstverbanden is afgesproken dat medewerkers na een eerste arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een vaste aanstelling krijgen als zij structureel werk doen. In tegenstelling tot de afspraak bij universiteiten, kent de cao onderzoekinstellingen geen vast maximum tijdelijke aanstellingen.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao onderzoekinstellingen 2023 – 2024.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris