Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

9 procent salarisverhoging in CAO Universiteiten

29 juni 2023 – 9 procent meer salaris, een eenmalige uitkering tussen de 800 en 1.200 euro en meer vaste banen voor docenten. Dat zijn de belangrijkste afspraken in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao universiteiten.

Uiteindelijk bereikten bonden en werkgevers gister na een half jaar en zeven onderhandelingsrondes overeenstemming over een nieuwe cao voor universiteitsmedewerkers.

Loonsverhoging en eenmalige uitkering
Per 1 augustus gaan de salarissen met 9 procent omhoog. De verhoging wordt verwerkt met de salarissen van september. Ook ontvangt iedereen een eenmalige uitkering tussen de 800 en 1.200 euro op basis van een voltijd contract. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de salarisschaal waar iemand in zit. Vanaf schaal 10 gaat het om een bedrag van 800 euro, tot en met schaal 9 bedraagt de uitkering 1.000 euro en medewerkers met een minimumloon (14 euro per uur) ontvangen een eenmalige uitkering van 1.200 euro. De uitbetaling van de eindejaarsuitkering wordt naar voren gehaald: van december naar november.

Meer vaste banen
Ook zijn er afspraken gemaakt over het verhogen van het aantal vaste contracten voor docenten door het aantal tijdelijke contracten terug te dringen tot 13,5 procent in maximaal drie jaar wat 300 nieuwe vaste banen moet opleveren.

Goede Vrijdag inruilen voor andere feestdag
Op het gebied van diversiteit hebben de onderhandelaars afgesproken dat medewerkers met een andere levensovertuiging Goede Vrijdag mogen inruilen voor een andere feestdag.

Duurzame inzetbaarheid
Tot slot zijn er afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Zo verbeteren per 1 augustus 2023 de financiële arbeidsvoorwaarden van het vitaliteitspact tot en met schaal 7. De 3 dagen variant gaat van een uitbetaling van 60 naar 80 procent van het bruto salaris. Bij de 4 dagen variant wordt voortaan 90 procent van het bruto salaris uitbetaald in plaats van 85 procent. Ook wordt het loon bij ziekte in het eerste ziektejaar volledig doorbetaald.

De nieuwe cao loopt van 1 april 2023 tot en met 30 juni 2024.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao universiteiten 2023 – 2024.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris