Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

CAO VO 2021 definitief

16 november 2021 – De achterbannen van de diverse bonden en VO-raad hebben ingestemd met het akkoord voor een nieuwe cao VO voor 2021. Daarmee is de cao een feit. Dat betekent onder andere dat de lonen per 1 oktober 2021 met 1,5 procent omhoog gaan.

Aanvankelijk wilden de bonden wachten op een nieuw kabinet, omdat er meer geld nodig is om naast verhoging van de lonen ook de werkdruk aan te pakken. Daarom zijn nu alleen loonafspraken gemaakt. Daarmee wordt in ieder geval de beschikbare loonruimte voor dit jaar volledig benut.

Naast de salarisverhoging per 1 oktober, gaat ook de eindejaarsuitkering met 0,33 procent omhoog naar 8,33, wat neerkomt op een volledige dertiende maand. Ook wordt deze maand of zo snel mogelijk daarna een eenmalige uitkering van 800 euro bruto uitbetaald, op basis van een volledig dienstverband.

Parallel aan de cao-onderhandelingen, werkt een groep van 60 onderwijsprofessionals aan een plan om de werkdruk aan te pakken en het taakbeleid te verbeteren. Komende maand worden daarvan de eerste resultaten verwacht.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao voortgezet onderwijs 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2021 Ambtenarensalaris