Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

CAO’s PO en VO verlengd; onderhandelingen binnenkort van start

23 december 2021 – De cao’s voor het primair en voortgezet onderwijs worden beide verlengd en blijven geldig tot er nieuwe cao’s zijn. De huidige cao’s zijn net rond, maar eind van de maand is de looptijd alweer officieel voorbij.

Er werd lang onderhandeld over de huidige cao’s, mede door het lange wachten op een nieuw kabinet. Toch werden er onlangs akkoorden gesloten om de beschikbare loonruimte te benutten. Binnenkort starten de onderhandelingen voor nieuwe cao’s. Tot die tijd blijven de huidige cao’s van kracht.

Werkdruk bovenaan in onderhandelingen voortgezet onderwijs
De onderhandelingen voor het voortgezet onderwijs starten in januari. “Bovenaan de agenda staat werkdruk, daar willen we echt afspraken over vastleggen”, vertelt AOb-bestuurder Jelmer Evers. Een moeilijk onderwerp volgens Evers, omdat het heel divers is. Voor de een betekent het minder administratie, een ander wil kleinere klassen of minder lesuren. “We moeten in ieder geval toewerken naar structurele oplossingen”, aldus Evers. De bond wil haar leden in januari breed bevragen en dit meenemen in de onderhandelingen.

Loonkloof hoogste prio in cao po
Voor het primair onderwijs heeft het dichten van de loonkloof met het vo de grootste prioriteit. In september werd bekend dat het demissionaire kabinet 500 miljoen vrijmaakt voor de salarissen. Dat was een begin. Onlangs bleek uit het regeerakkoord dat de loonkloof volledig wordt gedicht. AOb-bestuurder Thijs Roovers die namens het po onderhandelt, laat weten druk bezig te zijn met de uitwerking van de toezeggingen in het regeerakkoord.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris