Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Onderhandelingen CAO MBO gestart

5 april 2022 – Gisteravond zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor het mbo gestart. De bonden zetten in op een salarisverhoging met koopkrachtbehoud, meer docenten in de LC-schaal en duurzame inzetbaarheid van oudere medewerkers, meldt de AOb.

Koopkrachtbehoud
Vanwege de hoge inflatie is een loonsverhoging mét koopkrachtbehoud van groot belang. Een eis die voor FNV geldt voor alle sectoren.

Carrièreperspectieven docenten
Net als in eerdere cao’s moeten de carrièreperspectieven voor docenten verbeterd worden met meer doorstroom van de LB- naar de LC-schaal. Volgens AOb-bestuurder Henrik de Moel zit buiten de randstad nog 60 procent van de docenten in de LB-schaal. “Er is 90 miljoen euro nodig om de carrièreperspectieven te verbeteren. Samen met de werkgevers lobbyen we hiervoor in Den Haag.”

Duurzame inzetbaarheid
Ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid moeten stappen gezet worden. “Het blijkt dat het lastig is voor mbo-medewerkers om het tot hun pensioen vol te houden”, aldus De Moel. De Moel denkt aan een vitaliteitsafspraak waarbij oudere werknemers op een verantwoorde manier hun pensioen kunnen halen.

Tot slot staan de reiskosten door stijgende brandstofprijzen, de toekomst van digitaal werken en de nieuwe wet voor betaald ouderschapsverlof per 1 augustus 2022 op de agenda.

De huidige cao mbo loopt nog tot 1 mei 2022.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris