Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

LFU Politie: Voor 31 maart keuze maken

15 januari 2019 – Politiemedewerkers die op 1 juli 2018 tussen de 46 en 54 jaar oud waren, kunnen tot 31 maart aangeven of ze gebruik willen maken van de nieuwe regeling Levensfase-Uren (LFU). Dat melden de politiebonden.

Blijf nu op de hoogte

49392 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De nieuwe regeling voor verlofsparen gaat in per 1 juli 2019. De LFU komt in plaats van de aanspraak op Algemene Levensloopbijdrage (ALB), de Toelage Bezwarende Functie (TBF)RPU en leeftijdsdagen. Vanaf vandaag kunnen medewerkers die op 1 juli 2018 tussen 46 en 54 jaar oud waren, in Youforce laten weten of ze mee willen doen met de LFU of hun huidige aanspraken willen behouden. Maakt u voor 31 maart geen keuze, dan valt u vanaf 1 juli automatisch onder de LFU. Kiest u ervoor niet aan de LFU mee te doen, dan behoudt u uw aanspraken op levensloopbijdragen, RPU en leeftijdsdagen.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Of het verstandig is om mee te doen aan de LFU, hangt af van uw persoonlijke situatie. De bonden waarschuwen dat de keuze eenmalig gemaakt kan worden. U kunt er dus niet op terugkomen. Daarom organiseren de bonden in februari voorlichtingsbijeenkomsten om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Hou de websites van de bonden in de gaten voor informatie over data en locaties.

Jonger of ouder?
Voor nieuwe medewerkers en medewerkers die op 1 juli 2018 45 jaar of jonger waren, is deelname aan de LFU verplicht. Voor medewerkers die toen 55 jaar of oude waren, is de LFU niet van toepassing.

Door: Redactie Ambtenarensalaris