Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Financiële afspraken CAO Rijk deze maand uitbetaald

14 december 2021 – Rijksambtenaren ontvangen deze maand de nabetaling van de per 1 juli verhoogde salarissen, evenals de eenmalige uitkering van 300 euro bruto, de thuiswerkvergoeding over 2021 en de verdubbelde aanvullende vaste toelage onregelmatige dienst.

Salarissen
In de cao Rijk is een salarisverhoging van 2 procent per 1 juli 2021 afgesproken. De nabetaling daarvan wordt deze maand uitbetaald met het salaris van december.

Eenmalige uitkering
De eenmalige uitkering van 300 euro betreft een brutobedrag en is gebaseerd op een volledig dienstverband van 36 uur. Parttime medewerkers ontvangen een bedrag naar rato.

Thuiswerkvergoeding
Zoals in de cao afgesproken hebben medewerkers over heel 2021 recht op een thuiswerkvergoeding van 430 euro netto. Ook dit bedrag is gebaseerd op een volledig dienstverband. Een uitzondering geldt voor medewerkers die recht hebben op een telewerkvergoeding voor verplicht telewerken en medewerkers die op verzoek van de werkgever met name op een werklocatie hebben gewerkt. Vanaf komend jaar geldt een netto thuiswerkvergoeding van 2 euro per thuiswerkdag.

Verdubbeling aanvullende vaste toelage onregelmatige dienst
De aanvullende toelage vaste TOD wordt in 2021 eenmalig verdubbeld. Wie op 1 december 2021 in dienst was en in 2021 gedurende een of meerdere maanden een aanvullende toelage vaste TOD heeft ontvangen, ontvangt daarom deze maand eenmalig een bedrag van 450 euro. Dat is twaalf keer de maandelijkse vergoeding van 37,50 euro.

De cao Rijk loopt nog tot 1 april 2022.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris