Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Hoge kilometervergoeding Rijk terug naar 21 cent

6 april 2023 – De hoge kilometervergoeding voor woon-werkverkeer voor rijksambtenaren gaat van 1 april tot het einde van de cao terug van 20 naar 21 cent per kilometer. Dat hebben de bonden afgesproken met de werkgever.

Aan het begin van het jaar werd de kilometervergoeding verlaagd van 21 naar 20 cent per kilometer. Die daling had te maken met de koppeling van de reiskostenvergoeding aan de abonnementskosten van het openbaar vervoer. Omdat de NS de abonnementskosten verlaagde, ging ook de kilometervergoeding voor woon-werkverkeer omlaag.

Niet van deze tijd
De vakbonden lieten toen al weten dat deze koppeling niet past in een tijd waarin de kosten voor eigen vervoer sterk stijgen en die van openbaar vervoer dalen. Zij stelden de cao-afspraak bij de werkgever dan ook ter discussie, met positief resultaat.

Nieuwe afspraken in cao vanaf 2024
De cao Rijk loopt nog tot en met 30 juni 2024. Tot die tijd kunnen medewerkers die de hoge reiskostenvergoeding ontvangen, weer een vergoeding van 21 cent per kilometer tegemoet zien. Voor de volgende cao willen bonden en werkgever kijken naar een eventuele andere manier van indexeren om een verlaging zoals in de afgelopen maanden te voorkomen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51244 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris