Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Nieuwe CAO Rijk definitief

2 november 2021 – De vakbonden hebben namens de leden ingestemd met het eindbod voor een nieuwe cao Rijk. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

Verslechteringen van tafel
Uiteindelijk hebben de onderhandelingen bijna een jaar geduurd. Volgens Marco Ouwehand, bestuurder FNV Overheid, had 70 procent van de leden die voor het eindbod heeft gestemd, meer van de werkgever verwacht. Tegelijkertijd zijn ze blij dat de verslechteringen die in het eerdere bod van de werkgever zaten, van tafel zijn. Zo blijft de huidige PAS-regeling vooralsnog in stand. De werkgever wilde deze aanvankelijk in de huidige vorm stopzetten.

Salaris en eenmalige uitkering
De bonden hebben nu ook ingestemd met het loonbod. Dat betekent dat de salarissen met terugwerkende kracht per 1 juli 2021 met 2 procent omhoog gaan. De nabetaling over de maanden juli tot en met november vindt plaats met de salarisbetaling van december. Ook ontvangen alle rijksambtenaren die maand een eenmalige uitkering van 300 euro bruto, bij een 36-urige werkweek.

Thuiswerkvergoeding
Ook wordt er voor 2021 een eenmalige thuiswerkvergoeding van 430 euro netto uitgekeerd (naar rato) en komt er per 1 januari 2022 een structurele thuiswerkvergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag. Voor het inrichten van een thuiswerkplek is een vergoeding van 750 euro per 5 jaar beschikbaar.

Schoonmakers in het functiegebouw
De nieuwe cao is ook goed nieuws voor de schoonmakers. Ook zij staan voortaan in het functie- en loongebouw Rijk.

De cao loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2022.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao Rijk 2021 – 2022.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris