Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Ruim 5 procent erbij in CAO Werken voor Waterschappen 2024

5 december 2023 – Waterschapsambtenaren krijgen er komend jaar ruim 5 procent salaris bij. Ook krijgen medewerkers er een extra verlofdag bij en wordt het wettelijk ouderschapsverlof tot maximaal 13 weken volledig doorbetaald. Dat hebben de bonden afgesproken met de Vereniging werken voor waterschappen (Vwvw) in het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao.

In het onderhandelingsresultaat voor een cao voor 2024 zijn drie salarisverhogingen afgesproken. Allereerst worden de salarissen en schaalbedragen per 1 januari 2024 verhoogd met 25 euro bruto op basis van een fulltime dienstverband. Vervolgens komt er eveneens per 1 januari nog 3 procent bij en volgt per 1 juli nog een verhoging van 2 procent.

Ook de reiskostenvergoeding wordt per 1 januari 2024 verhoogd naar het fiscaal maximum van 23 cent per kilometer. De vergoeding van zakelijke kilometers gaat naar 39 cent per kilometer waarvan 23 cent netto en 16 cent bruto wordt uitbetaald.

Persoonsgebonden Basisbudget
Voor medewerkers tot 35 jaar is vanaf 1 januari 2024 op aanvraag een budget van ten minste 12.000 euro beschikbaar dat zij gedurende vijf jaar kunnen gebruiken voor opleiding, ontwikkeling en loopbaan. Dat is een verdubbeling van het huidige budget van 6.000 euro.

Volledig betaald wettelijk ouderschapsverlof
Wie vanaf 1 januari 2024 gebruikmaakt van het wettelijk betaald ouderschapsverlof krijgt gedurende maximaal 13 weken een aanvulling tot 100 procent op de uitkering van UWV.

Extra verlofdag
Fulltime medewerkers hebben per kalenderjaar recht op 144 uur verlof. Per 1 januari 2024 komt hier een hele dag (7,2 uur) bij. Voor wie minder werkt, gaat het om een evenredig aantal uur.

Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
Medewerkers met minimaal 41 dienstjaren bij een bij ABP aangesloten werkgever, waarvan de laatste 10 jaar in de sector waterschappen, hebben per 1 januari recht op een RVU als zij maximaal twee jaar voor hun AOW-gerechtigde leeftijd zitten.

Overige afspraken
In het onderhandelingsresultaat zijn ook afspraken gemaakt over het uitruilen van feestdagen, het omzetten van overwerk in tijd voor tijd en over wacht- en roosterdiensten.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao Werken voor waterschappen 2024.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris