Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Nieuwe CAO thuiszorg en ouderenzorg (VVT) definitief

7 juni 2018 – Alle betrokken partijen hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao VVT. Daarmee is de nieuwe cao een feit. Dat meldt CNV Zorg & Welzijn.

Blijf nu op de hoogte

48638 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Waardering
Uit de cao speeekt een duidelijk teken van waardering. Medewerkers krijgen er per 1 oktober 2018 structureel 4 procent bij. Daarnaast tellen alle gewerkte meeruren mee voor de hoogte van de eindejaarsuitkering en het vakantiegeld.

Leerlingen en stagiairs
Leerlingen in hun eerste en tweede praktijkleerjaar voor niveau 3, 4 en 5 ontvangen in oktober 10 procent loonsverhoging. Voor stagiairs gaat de stagevergoeding omhoog naar 400 euro.

Vergoeding verplichte scholing
Scholing die door de werkgever verplicht wordt gesteld, wordt volledig vergoed, in tijd en geld. Het is niet langer mogelijk om hier in overleg met de OR afwijkende afspraken over te maken. Wel geldt er een overgangstermijn tot 1 januari 2019.

Verder is onder meer afgesproken dat er oriƫntatiebanen komen voor zij-instromers. Zij kunnen drie maanden lang een oriƫntatiestage lopen tegen een vergoeding van 1.800 euro per maand. Ook wordt per 1 januari 2019 de gemiddelde arbeidstijd van parttimers per half jaar bepaald. Hierdoor worden grote schommelingen voorkomen.

De nieuwe cao met een looptijd van 15 maanden geldt per 1 april 2018.

Lees hier het volledige onderhandelaarsakkoord.

Door: Redactie Ambtenarensalaris